Een korte kennismaking met zanger Brian Sporkslede

Brian, je zingt lead en backing in de TimeFlies. Vertel eens, hoe zag jouw muzikale leven er voor de TimeFlies uit?
Ik zong jaren lang in verschillende coverbands en zanggroepen. Acht jaar lang zong ik in de bekende zanggroep The Deep River Quartet. Met de groep maakte ik o.a. drie CD's en een aantal video producties.
Wanneer is de liefde voor muziek bij jou begonnen?
Eigenlijk begon de liefde voor muziek al vroeg in mijn jeugd. Ik luisterde naar Surinaamse muziek en naar soulmuziek uit de jaren 70. Bij belangrijke verjaardagen speelde vaak een live band. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik aan een talentenjacht meegedaan en zong ik in de schoolband. Zanger-gitarist Robert Cray was toen mijn grote inspiratiebron. Gitaarlessen en zanglessen volgden. Na de middelbare school heb ik een funky blues band opgericht waar we veel mee opgetreden hebben. Ik ging ook in coverbands zingen.
En daarna? Ben je het muziekvak in gegaan of bleef het een hobby voor je?
Ik ben het vak in gegaan. Aan het conservatorium studeerde ik zang en schoolmuziek. Naast het geven van zangles, geef ik zangworkshops aan scholen, bedrijven en particulieren. Ook geef ik vocal coaching aan zangers, zangeressen, zanggroepen en singer-songwriters. Bijvoorbeeld in de opnamestudio bij het opnemen van hun demo, single of album.
Waarom zing je nu in de TimeFlies?
Ik geniet het meeste van de muziekstijlen: disco, rhythm & blues, jazz, soul en funk. TimeFlies speelt een mix van al deze muziekstijlen met de nadruk op funk(y) muziek; daarom voel ik mij thuis in deze band. Het lijkt mij fantastisch om met de TimeFlies in clubs te spelen, en daar de mensen aan het dansen te krijgen.