Een korte kennismaking met trompettist Heiko Ebner

trompettist Heiko Ebner

Wat deed je voordat je bij de TimeFlies ging spelen?
Nog voordat ik had besloten om trompet te studeren heb ik een opleiding tot blaas-instrumentenmaker gevolgd en heb ik gewerkt als trompetbouwer in Duitsland. Inmiddels doe ik dit werk ook weer als reparateur in het kleine maar zeker fijne Atelier Pfeiffer in Rijswijk. Eigenlijk heb ik op meerdere manieren van mijn passie mijn broep kunnen maken ...

Waar heb je ervaring opgedaan met trompetspelen?
Ik heb trompet jazz/lichte muziek gestudeerd aan het Hilversums Conservatorium én het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens en na mijn studie had ik gelegenheid om verschillende muziekstijlen te verkennen. Zo heb ik veel ervaring opgedaan bij diverse jazz-, pop- en latin-formaties en bigbands. Ik speelde en speel onder andere bij en met Bernie’s Lounge, Amsterdam Klezmer Band, Tiny Little Bigband, Supersub, Edy Martinez, FP La Banda en Gerald y la Ritmica. Ook bandcoaching, arrangeerwerk en een beetje bijklussen als geluidstechnicus hoort bij mijn bezigheden.

Hoe ben je in de Timeflies terecht gekomen?
De band TimeFlies geeft mij de mogelijkheid om samen met een stel toffe muzikanten een lekker uitdagend en funky repertoire te spelen.

Geen slappe hap maar super strak!