Een korte kennismaking met tromboniste Judith Willemsen

tromboniste Judith Willemsen

Geïnspireerd door haar geboortegrond Australië, waar het blazen op didgeridoo’s al eeuwenlang een ongekend niveau heeft, koos zij eenmaal terug in het multiculturele Amsterdam voor de trombone om haar liefde voor deze manier van spelen te vervolmaken.

Met nog maar één noot op het repertoire ging zij de planken op met de muziektheatergroep Spektakel Theaterorkest, waar zij, behalve trombone ook toneel speelde.

Na een gedegen basis te hebben gelegd met een serie trombonedril-lessen bij een trombonist van de Amsterdamse Politiekapel heeft zij haar eigen plan getrokken. Haar honger naar alle verschillende stijlen muziek bracht haar onder andere bij de experimentele popgroep Baborak, de rap-groep avant la letter No XQ’s Propagation en later bij Herbie White Orchestra.

De opzwepende tromboneklanken nodigen het publiek uit tot dansen; salsa bij de bigband Coupe Cubana, buikdansen bij arabische bands als Manar en Babagurgur, cumbia bij Queso Costeño en calypso bij Paolo Passionato and the Pennies from Heaven.

Naast het spelen in soulfunk groepen als Soulex, Groovetrain, Funky Shoez en The Amsterdam Funk Connection, is worldfusion in de groepen Footprints, Podsada Project en Ritmundo haar grote passie. Zij bespeelde de trombone al op vele grote en kleine podia in binnen- en buitenland.

Totdat zij het licht zag en zich bij de funkband TimeFlies aansloot. Reden: gecharmeerd door het verfrissende funky repertoire, geïnspireerd door de spetterende arrangementen en uitgedaagd door de wervelende optredens!