Een korte kennismaking met zangeres Karen Beckers

Wat deed je of heb je allemaal gedaan voordat je in de timeflies speelde?
Als baby van de band heb ik geen ontzettend lange muzikale geschiedenis. Na veel zanglessen en wat ervaring in een bandje besloot ik op m’n 18e om naar Londen te vertrekken en daar een zangcursus van een half jaar te doen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, maar het heeft me ook laten zien dat ik van het zingen niet m’n beroep wil maken. Ik vind het juist zo fijn om muziek te kunnen gebruiken om me even los te trekken van de serieuze en verplichte dingen in het dagelijks leven.

Hoe lang ben je al zangeres?
Op m’n elfde wilde ik stoppen met muziek. Ik speelde toen viool en daar was ik wel klaar mee. Van mijn ouders mocht de viool weg, mits er een ander instrument voor in de plaats kwam. Natuurlijk vond ik dat toen ontzettend stom, maar nu ben ik er heel erg blij mee. Ik ben vervolgens begonnen met zangles en niet meer gestopt.

Waarom zit je nu in de timeflies?
Ik heb een grote liefde voor donkere muziek. Soul, jazz, funk, you name it, ik vind het allemaal geweldig. Toen ik het repertoire van de timeflies hoorde was ik dus gelijk enthousiast. De nummers grooven, ik word er iedere keer weer blij van, maar ze zijn ook een uitdaging. Ik leer heel veel van het zingen van deze nummers en van het spelen in deze band. Dat vind ik het allerleukst.