Een korte kennismaking met bassist Rein Bletz

Voordat ik in Timeflies kwam, repeteerde ik iedere week met een fusion trio bij Harry, in Studio 10. Harry is de eigenaar van Studio 10 en ook een super funk drummer. Hij kwam met het idee om een grote funk band te beginnen met niet alledaags repertoire, en vroeg me of ik mee wilde doen. Dat sprak me enorm aan en zo ben ik erbij gekomen. We waren op zoek naar een bandnaam en na “Time flies when you’re having Funk” was de bandnaam geboren.

Naast de Timeflies speel ik in wereldmuziek band Ritmundo, een bijzondere band met te gekke latin grooves. De blazers van Ritmundo spelen ook in de Timeflies! Daarvoor heb ik een geschiedenis van cover bands, jazz uitstapjes en geef ik les op de Popschool in Amsterdam.

In de Timeflies zitten geweldige muzikanten met veel ervaring en inspiratie, als band gaat het flink grooven, kom kijken en luisteren!
Mijn inspiratie bronnen zijn James Jamerson, Bootsy, Jaco, George Duke en Spock. Bootsy leerde mij het belang van “the one” en de funky fills tussendoor. Jamerson en George Duke, als je goed naar hen luistert hoor je de funk in het kwadraat. Jamerson maakte zijn bas nooit schoon, weet je waarom? Hij zei: “The dirt keeps the funk!” Door Spock kon ik mijn spel die intergalactische Vulcan feel geven, die je de oren doet spitsen. En Jaco… Jaco is the master.

Timeflies! Serious Dutch Funk Band!