Een korte kennismaking met saxofonist Wlady Podsada

Wlady, je speelt alt sax in de TimeFlies. Waarom kies je voor deze band?
Na een aantal jaren freejazz te hebben gespeeld, ging de funk meer en meer aan mij trekken. De TimeFliesband biedt mij de mogelijkheid om mooie funky blazersarrangementen te componeren en met mijn alt saxofoon met 9 andere Flies vette funk en soul neer te zetten.

Wanneer is de liefde voor de saxofoon eigenlijk bij jou begonnen?
Na op 10-jarige leeftijd de gitaar te hebben omhelsd, ging het met mij al snel bergafwaarts ;-): mandoline, blokfluit, viool, mondharp en zelfs lepels werden bespeeld in diverse country folk bandjes. Tot, op een zonnige herfstnamiddag, toen werd ik benaderd door de funky rockband om bij hun te komen spelen. Daar was mijn reeds aangeschafte klarinet niet echt geschikt voor, zodat een vijfdehands altsax het enige was wat ik mij op dat moment kon veroorloven. Gelukkig wel mét mondstuk en een half doosje RicoRoyal rietjes nr 2 1/2, nog niet door de vorige eigenaar gebruikt.

Hoe ging het verder met jou en je vijfdehands altsax?
Na de overstap naar de altsax ging het snel met mijn carriëre. Ik werd een veel gevraagd blazer bij obscure bands als Slumberland Blues Band, Baborak, Latin Connection, Groovetrain, Funky Shoes. De avangarde freejazz tenorist Herbie White lijfde mij in in zijn Herbie White Orchestra. Na een aantal jaren tournees door heel Nederland werd het tijd voor eigen bands in de jazz funk en fusion stijl, Ik startte het Podsada Project en de latinvariant Ritmundo, waarmee ik talloze jazzfestivalpodia bespeelde en menig festivalganger en -gangster in vervoering en ontroering tracht te brengen. Ik heb wat jaartjes gespeeld bij de Paolo Passionato and the Pennies from Heaven.

And now ... you jumped on the funky soul train
Ja, ik heb de stoute funkschoenen weer aangetrokken en mij met heel veel plezier in het nieuwe avontuur the TimeFlies gestort.